Детски книжки

А сега , мило детенце, с твоите нови приятели – буквичките, думичките и стихчетата, нека се разходим из чудната къщичка на твоето детство и от нейните малки прозорчета, с бисерните ти   очички, да погледнем света навън. Той те очаква с любов и надежда да го направиш по- пъстър и по-добър!

За петгодишни

Книжки с две лица – два свята на буквите и цифрите. Лесен, интересен и емоционален начин детето да се запознае с буквички и цифрички.

Буквички с крачета 1
Мъниче математиче 1

Буквички с крачета №1 - Мъниче математиче №1

Книжка с две лица. Красив графичен дизайн, занимателни логически задачи, практически дейности за измерване, задачи за развитие на мисленето и устойчивост на вниманието, занимателни задачи за фина моторика, изключително богато илюстрирани и точно формулирани.
Изработването от децата на картонените Буквички с крачета дават богати възможности за игра и познание, осигуряват емоционално преживяване , лесно и трайно запомнящо се знание за езика. В средната, свързваща част на книжката са добавени любими „Приказки пъструшки”, с богата илюстрация, които децата могат да драматизират.

Цена 8,00 лв.

Буквички с крачета 2
Мъниче математиче 2

Буквички с крачета №2  - Мъниче математиче №2

Книжка с две лица – два свята на буквите и цифрите. Лесен, интересен и емоционален начин детето да се запознае с  останали 15 букви и 5 цифри. Красив графичен дизайн, занимателни логически задачи, практически дейности за измерване, задачи за развитие на мисленето и устойчивост на вниманието, занимателни задачи за фина моторика, изключително богато илюстрирани и точно формулирани.
Изработването от децата на картонените Буквички с крачета дават богати възможности за игра и познание, осигуряват емоционално преживяване , лесно и трайно запомнящо се знание за езика. В средната, свързваща част на книжката са добавени любими „Приказки пъструшки”, с богата илюстрация, които децата могат да драматизират.

Цена 8,00 лв.

Майчица свята е грижовна земята
Вълшебни боички в моите ръчички 1

Майчица свята е грижовна земята – Вълшебни боички в моите ръчички № 1

Книжка с две лица. В „Майчица свята е грижовна земята“ детето ще направи своето първо приказно пътешествие в царството на растенията, животните, ще надникне в богатия природен свят, който го заобикаля.
Във втората част на книжката, са предложени идеи за разнообразни познавателни, изобразителни и творчески задачи за пресъздаване на обекти и явления от действителността чрез рисуване, оцветяване, конструиране и моделиране, които изграждат умения, създават естетическа наслада при тяхното изработване и практическо приложение, както и възможности за творчество и игра.

Цена на книжката 10,00 лв.

Малко слънчице в телце
Вълшебни боички в моите ръчички 2

Малко слънчице в телце – Вълшебни боички в моите ръчички № 2

Книжка с две лица. В „Малко слънчице в телце“ детето ще натрупа познания за себе си, за отношенията с околните, за средата, която го заобикаля, елементарни понятия за емоциите и човешките добродетели.
Във втората част на книжката, са предложени идеи за разнообразни познавателни, изобразителни и творчески задачи за пресъздаване на обекти и явления от действителността чрез рисуване, оцветяване, конструиране и моделиране, които изграждат умения, създават естетическа наслада при тяхното изработване и практическо приложение, както и възможности за творчество и игра.

Цена на книжката 10,00 лв.

За шестгодишни

Книжки с две лица – за бъдещите първокласници

Буквички обични – низ от мъниста №1 – Умниче математиче №1

Книжка с две лица. Включва 15 букви, 5 цифри, математически знаци и български приказки-пиески. В книжката са представени по оригинален и разбираем начин на бъдещия първокласник необходимите познания за буквите и цифрите.

Цена: 8,00 лв.

Буквички обични – низ от мъниста №2 – Умниче математиче №2

Книжка с 2 лица. Включва останалите 15 букви, 5 цифри, математически знаци и български приказки-пиески. В книжката са представени по оригинален и разбираем начин на бъдещия първокласник необходимите познания за буквите и цифрите.

Цена на книжка  8,00 лв

С туптящо сърце е земята“ – „Пъстро моливче джудже с изполющено носле №2

Книжка с две лица. В книжка „С туптящо сърце е земята” са представени темите от Светът на природата и неговото опознаване. Книжката предлага едно истинско преживяване на децата, осигурявайки дейности, в които ум, душа и сърце действат заедно . Множеството задачи за наблюдения сред природата, хуманните послания и художествения дизайн, дълбоко проникващ в детската душа, елементарните експерименти в лабораторията на Всезнайко, са част от достойнствата на книжка.
„Пъстро моливче джудже с изполющено носле - №2” е второто лице на книжката. Тази част е пригодена за приложна дейност на детето: рисуване, конструиране, моделиране на картини и предмети свързани с природния свят.

Цена 10 лв.

Малко слънчице в телце-нашето дете – Пъстро моливче джудже с изполющено носле №2

В „Малко слънчице в телце“ е представен света на хората по разбираем и вълнуващ начин. Богатото тематично разнообразие и художествения дизаин, гарантират силен възпитателен ефект.
Във втората част „Пъстро моливче джудже с изполющено носле 1“ на книжката, са предложени идеи за разнообразни познавателни, изобразителни и творчески задачи за пресъздаване на обекти и явления от действителността чрез рисуване, оцветяване, конструиране и моделиране, които затвърждават умения, създават естетическа наслада при тяхното изработване и практическо приложение, както и възможности за творчество и игра свързани със социалния живот на хората.

Цена 10,00 лв.

Първи клас – празник на буквите

Ако Празника на буквите предстои – разгледайте нашите предложения, които ще Ви спестят време и труд и ще изпълнят празника с радост!
Книжките, коронките и поканите , които ИК“МАРК-91“ Ви предлага, са посветени на децата и техния незабравим Празник на буквите. Поздравления, вие сте открили  точното  място, за  да разгледате нашите  предложения  за първият празник  на  вашите ученици в първи клас.
Капчици от обич, корица

Капчици от обич

Книжката представлява интересен, разнороден и ценен материал за творческа работа на деца от 5 до 9 годишна възраст. Дава отлична възможност за изучаване на художествени произвездения, интересно оформени правописни правила, задачи от математически фолклор и кибритени клечки, както и творчески задачи за работа с природни материали.

Включва произведения представени на достъпен и богат език, прекрасно илюстровани, стимулиращи творческото начало у децата. Тя е полезна и приложима в различни форми на литературна работа с подрастващите и за обогатяване на художествената им култура. Подходяща за деца от училищна група и ученици от начална училищна възраст. Прекрасен подарък за празника на буквите – I-ви клас.

Цена на книжката – 8,00 лв.

Чудната вратичка

Чудната вратичка

През „Чудната вратичка” детето от 7-9 год. възраст ще направи вълшебно пътешествие в златната къщичка на своето детство и с творчеството на големите български майстори на словото за деца и  техните чудни стихчета, приказки и легенди, ще погледне света около себе си.

Книжката е богато илюстрирана, с тематично подбрани блестящи литературни материали за детството, за знанието, първите книжки, приятелството, бащиния дом, майчицата родина, самотното дете, щастливото дете и т.н.

Последната част на книжката / 8 страници / предлагат на детето-творец да довърши чудната първа книжка, като само разкаже за себе си и нарисува нещата около себе си такива, каквито ги чувства и вижда. Но само , ако пожелае... Така първата книжка ще става с всяка изминала година все по-ценна, защото ще съхрани част от истинското детско преживяване. Прекрасен подарък за Празника на буквите в първи клас. Запазена е традиционната рамка за снимка на детето „ Това съм АЗ- дете със златно сърчице, което вече пише и чете”.

Цена на книжката  – 8,00 лв.

Материали за празника на буквите

Коронка за празника на буквите

За празника на буквите Ви предлагаме и „Коронка – Покана” . Коронките могат да се закупят с книжките за първи клас „Капчици от обич” и „Чудната вратичка”. При закупуване коронки за 1 група /клас/  получавате безплатно комплект от 30 самозалепващи се букви за довършване на коронките. Коронките могат да се закупят и самостоятелно, но без буква.

Цена на „Коронка – Покана”   -  1,50 лв.

Втори клас
Лятна моя дружка - книжчица пъструшка

"ЛЯТНА МОЯ ДРУЖКА – КНИЖЧИЦА ПЪСТРУШКА"  №2

Тази малка пъстра книжка е най-новото попълнение в поредицата „Дете със златно сърчице“ . Тя ще донесе на детето – бъдещ третокласник , незабравими преживявания в жарките дни на лятната ваканция. В страничките й са скрити бисерни детски стихчета, любими приказки с поуки, с кратки литературни задачки. Вълнуващи истории по Отечествознание за славни български царе, ценни със своята автентичност, непроменени от времето на нашите баби.

От книжката детето ще научи за тайните на големите дървета, преживяванията на малките пчели, скритите сили на водата, ще се забавлява с математически фокуси и ще упражнява своята наблюдателност. Но най-важното, че научи, че всичко около него – от малкото листенце и мравчица, до вековните могъщи дървета, устояли на природните стихии, са живи същества и се нуждаят от неговите познания, грижа и любов.

Цена 8,00 лв.

Трети клас и четвърти клас
Приказка за Петя Дубарова, Песъчинка от луната, корица

ПЕСЪЧИНКА ОТ ЛУНАТА - ПРИКАЗКА ЗА ПЕТЯ ДУБАРОВА

Книжката е адресирана към детската аудитория – 10-11 годишна възраст. В приказен стил разказва за живота на изключителния поетичен български талант – Петя Дубарова. Включено е оригиналното творчество на малката Петя на 10-13 годишна възраст. Завършва със „Странички за моите приятели”, които чакат да бъдат изписани в духа на посланията от детските лексикони.

„Песъчинка от луната” трябва да прочете всяко българско дете. Книжка, от която струи светлина и обич. Книжка, която разказва за магията на истинския талант, който няма възраст. Книжка, която пръска семенцата на творчеството в най-благодатната почва – децата. „... Петя изпълнила заръките на орисниците и раздала щедро своята бяла доброта и обич на хората, когато била сред тях... А после, когато човешката злоба и завист докоснали сърцето й, тя заспала своя сън, тихо и внезапно, без да се сбогува с никого. Оставила само синята тетрадка със съкровените детски изповеди, написани с душата на поет, чистотата на дете и мъдростта на старица...

Може би се е превърнала в приказна амейла или малка звездичка от вечността, която с далечната си светлина всяка вечер се взира в спокойно спящите детски лица, за да открие детето, което ще продължи нейната изповед във вълшебната синя тетрадка...” Прекрасен подарък за завършване на IV-ти клас.

Цена на книжката – 7,50 лв.

Към страницата на програмна система “Дете със златно сърчице”
Към страницата на педагога
Към страница за контакти

Свържи се с нас

връзка с нас

mark91@mail.bg

+359 885 349 603

Call Now Button