За нас:

Защо повече от 25 години книжките на нашето скромно издателство „МАРК-91“ са живи, желани и обичани?

ЗАЩОТО:

  • Книжките са различни. С художественото и техническо изпълнение, рисуваните илюстрации, създаващи емоционални преживявания, познавателните книжки формират естетически и художествен усет у децата и обич към книгата.
  • Всяка книжка има своя душа. Тя е приятелски разговор с малкия читател, в който детето се чувства обичано, насърчавано и уважано.
  • Знанията, които предлагат книжките са разбираеми, имат възпитателна стойност и формират ценности. Ценностното отношение възниква не от мисълта, а от чувствата, затова сме се старали, докосвайки книжките, детето да преживява емоционално съдържанието и да получава трайни първи познания за света около него.

Книжките, които издателството разработва и предоставя на вашето внимание са за деца от 5 до 10-годишна възраст.

Чрез Програмна система „Дете със златно сърчице“ познавателните книжки на издателството се прилагат в част от детските градини в България.

Години наред „Капчици от обич“ и „Чудната вратичка“ са първи книжки – любим подарък за Празника на буквите на първокласниците в цялата страна.

 От 2018 год. българските деца извън страната научават 30 буквички обични от пъстрите странички на книжките на Издателство „МАРК-91“. Това са децата от Българските училища в Оксфорд, Кембридж, Виена, Съсекс, Единбург, Кьолн, Чикаго, Ню Йорк, Баден  Вюртенберг и др

Нашите клиенти:

ДЕТЕТО  – най-вдъхновяващ, най-желан, най-обичан и уважаван малък клиент.

УЧИТЕЛЯТ – натоварен с огромно очакване и трудна задача да предаде любов към знанието, уважение към света, вяра в собственото АЗ на малкия възпитаник.

РОДИТЕЛЯТ – изпълнен с дълбока родителска обич към детето си, със силно желание да осигури най-добрата среда за израстване, най-верните примери за подражание и възпитаване на ценности, за да преживее в утрешния ден родителска гордост от младия човек пред себе си.

Нашата цел като издателство винаги е била да бъдем максимално полезни и част от този магически процес!

Скъпи родители:

В прегръдките си за кратко държите безценно богатство, за което може да мечтае човек в земния си път – ВАШИТЕ ДЕЦА! Радвайте се на преживените общи мигове, поощрявайте първите им стъпчици в големия живот, гордейте се с мъничките им дела, дайте им крила и благословете полета им.
Най-хубавият подарък, който може да направите на своето дете днес, е да му помогнете да разбира света около себе си, като говорите на сърцето му. Сега то е на 5, 8 или 10 години, но вярваме, че говорейки на сърцето му и нашите пъстри книжки ще допринесат мъничък дял, затова да израсне като мъдър, добросърдечен и емоционално устойчив възрастен.
ЗАЩОТО: „Ти можеш да им предложиш любовта си но не и мислите си, защото те имат свои собствени. Ти можеш да им дадеш подслон на телата им, но не и на душата им. Защото тя обитава къщата на утрешния ден, която не можеш да посетиш дори и в мечтите си. Ти можеш да се опиташ да бъдеш като тях, но не се опитвай да ги направиш като себе си. Защото животът не се връща назад и не е спрял при вчерашния ден.“ Халил Гибран

АКАДЕМИЧЕН ПОГЛЕД ВЪРХУ ПРОГРАМНАТА СИСТЕМА

OТЗИВИ И АНАЛИЗИ НА СИСТЕМА
"ДЕТЕ СЪС ЗЛАТНО СЪРЧИЦЕ":

Оценка от проф.Маджирова, д.м.н.

Ръководител на Катедра по Психиатрия и Медицинска психология при МУ – Пловдив
За психологическо въздействие върху детето на програмна система „Дете със златно сърчице” – разработена от г-жа Люба Маркова
ПОКАЖИ ФАЙЛА

Доц. д-р Елена Събева

ПУ „П. Хилендарски”
Възпитателни насоки на програмната система
ПОКАЖИ ФАЙЛА

Елена Костадинова Костадинова

старши учител ЦДГ ”Светла” гр.Пловдив
Добри педагогически практики
ПОКАЖИ ФАЙЛА

проф. д-р Дина Батоева

"...едно креативно педагогическо решение на съвременната идея за иновирано предучилищно образование..."
ПОКАЖИ ФАЙЛА

НОВИНИ

Дарителска кампания за украинските деца в България

31.03.2022
Дарение от издателска къща “Марк-91” за децата на украинските бежанци, които имат занимания с преподаватели на ЦПЛР-Общински детски комплекс, гр. Варна.

13 април! Една трогателна среща с книжките на ИК Марк 91 и прекрасните деца от шесте паралелки първи клас на СОУ"Св. Св. Кирил философ" гр. Пловдив.

Call Now Button