Книжки за втори,
трети и четвърти клас

втори клас
Лятна моя дружка - книжчица пъструшка

трети и четвърти клас
Петя Дубарова - Песъчинка от луната

За въпроси и поръчки:

Поръчките се заявяват през формата за контакт или директно на mark91@mail.bg. Изпълняват се по ЕКОНТ с наложен платеж. Данни за доставка: Адрес на офиса на ЕКОНТ по Ваш избор, име и телефон на получателя, поръчка.
Тази малка пъстра книжка е най-новото попълнение в поредицата „Дете със златно сърчице“ . Тя ще донесе на детето – бъдещ третокласник , незабравими преживявания в жарките дни на лятната ваканция. В страничките й са скрити бисерни детски стихчета, любими приказки с поуки, с кратки литературни задачки. Вълнуващи истории по Отечествознание за славни български царе, ценни със своята автентичност, непроменени от времето на нашите баби.

От книжката детето ще научи за тайните на големите дървета, преживяванията на малките пчели, скритите сили на водата, ще се забавлява с математически фокуси и ще упражнява своята наблюдателност. Но най-важното, че научи, че всичко около него – от малкото листенце и мравчица, до вековните могъщи дървета, устояли на природните стихии, са живи същества и се нуждаят от неговите познания, грижа и любов.

Цена 8,00 лв.
Книжката е адресирана към детската аудитория – 10-11 годишна възраст. В приказен стил разказва за живота на изключителния поетичен български талант – Петя Дубарова. Включено е оригиналното творчество на малката Петя на 10-13 годишна възраст. Завършва със „Странички за моите приятели”, които чакат да бъдат изписани в духа на посланията от детските лексикони.

„Песъчинка от луната” трябва да прочете всяко българско дете. Книжка, от която струи светлина и обич. Книжка, която разказва за магията на истинския талант, който няма възраст. Книжка, която пръска семенцата на творчеството в най-благодатната почва – децата. „… Петя изпълнила заръките на орисниците и раздала щедро своята бяла доброта и обич на хората, когато била сред тях… А после, когато човешката злоба и завист докоснали сърцето й, тя заспала своя сън, тихо и внезапно, без да се сбогува с никого. Оставила само синята тетрадка със съкровените детски изповеди, написани с душата на поет, чистотата на дете и мъдростта на старица…

Може би се е превърнала в приказна амейла или малка звездичка от вечността, която с далечната си светлина всяка вечер се взира в спокойно спящите детски лица, за да открие детето, което ще продължи нейната изповед във вълшебната синя тетрадка…” Прекрасен подарък за завършване на IV-ти клас.

Цена на книжката – 7,50 лв.